Alt, du behøver at vide om brandklasser og brandklassificerede døre.

I ethvert byggeprojekt er det vigtigt at vælge de rigtige døre. Det gælder især med hensyn til branddøre. Daloc har altid et formål med sine døre, og et af de vigtigste er at modstå brande.

Men hvordan kan du vide, om en dør er godkendt eller ej? Ja, det er ikke altid helt nemt at finde ud af brandbestemmelser, brandklassifikationer og certificeringer. Her på siden har vi derfor samlet information, som er værd at kende, når du skal købe brandklassificerede døre til dit byggeri.

Og husk, at du altid kan kontakte os, hvis du har spørgsmål. Det er trods alt livsvigtigt, at det gøres rigtigt.

Brandklasser – sådan fungerer det

Brandbeskyttelse af døre kan opdeles i tre hovedkategorier: reaktion på brandpåvirkning, brandmodstand og røgtæthed. Det er helheden, der er vigtig. Røgtætheden kan f.eks. være dårlig, selv om døren har en god brandmodstand. For f.eks. indgangsdøre til lejligheder er det ekstremt vigtigt, at giftig brandrøg ikke spredes til beboerne.

Der er mange forskellige betegnelser, der forklarer de regler og klassifikationer, som døren opfylder – f.eks. A2-s1, d 0; EI2 15/EW60 og S200. Er det forvirrende? Lad os prøve at sortere begreberne.