FAQ - Ofte stillede spørgsmål.

Her kan du læse svarene på de mest almindelige spørgsmål, vi modtager. Har du flere spørgsmål eller ønsker du mere information? Intet problem. Under Support finder du den nærmeste vej til den rette person, der kan hjælpe dig.

Ja, det er muligt at bestille døre tilpasset specielle vægåbnings- eller karmlysmål efter behov.

Ja. Det koster mere end normalprisen. Kontakt din sælger.

Er du interesseret i at skifte døren i din lejlighed eller boligforening, kan du læse mere om det her. Ønsker du at købe en af vores andre dørtyper, kan du gøre det hos en af vores forhandlere, som du finder her.

Ja, selvfølgelig. Kontakt din sælger, så får du hjælp.

Nej. En løsning kunne være at kontakte et passende logistikcenter, så leverer vi dine døre til et speditionscenter, som så fragter dørene til dig.

Ordren låses mellem 4 og 8 uger før produktionsstart afhængig af dørenes design og de involverede detaljer. Der findes undtagelser. Tag kontakt til en af vores sælgere, så kan de give dig en mere præcis besked.

Den aktuelle leveringstid afhænger af dørmodel og design. Det sikreste er at spørge din kontaktperson. Har du rigtig travlt, kan du få et udvalg af vores døre hos vores forhandlere.

Leveringstiden er angivet på ordrebekræftelsen. Men du kan kontakte den sælger, du har bestilt dørene hos, hvis du ønsker mere information.

Ja, der er døre på lager hos vores forhandlere.

Hvad en dør, port eller luge koster afhænger af dørtype, størrelse, valg af overflade og hvilke beslag, den skal have, samt om den skal være i træ eller stål. Kontakt din sælger eller send os en forespørgsel, så modtager du et tilbud på de pågældende døre. Er du interesseret i at skifte døren i din lejlighed, ejendom eller boligforening, kan du sende en forespørgsel her.

Er du interesseret i at skifte dør i din lejlighed, ejendom eller boligforening, kan du læse mere om dørskift her.

Det er nemt at afgøre, hvordan døren skal hænges. Luk døren. Stå på den side, hvor hængslerne er synlige. Er hængslerne til venstre? Så er det en venstrehængt dør. Er hængslerne til højre? Så er det en højrehængt dør.

Det er samme pris.

Ja, for eksempel vores svalegangsdør Daloc Y43.

Det er selvfølgelig ikke helt umuligt, det er et spørgsmål om tid og støj, som indbrudstyven ikke bryder sig om. Vores sikkerhedsdøre opfylder alle krav til den respektive modstandsklasse EN 1627. Se yderligere information om indbrudsklassificeringer her.

Både S33 og S43 opfylder RC 3 (Resistance class), men Daloc S43 har en flerpunktslås, der yderligere forbedrer indbrudssikringen. Sikkerhedsdør Daloc S33 er mere fleksibel i forhold til fastgørelse, fordi den fx kan udstyres med elektrisk låsning til gennemgangssystemer mv., som i dag ofte forekommer i erhvervsejendomme og butikscentre med fastholdt klassificering.

Ja, det er muligt at bestille døre tilpasset specielle vægåbnings- eller karmlysmål efter behov.

Ja, kontakt vores sælgere, så kan de fortælle dig mere.

Minus 5 mm plus 14 mm. (Vægtykkelsen skal være minimum 87 mm og maksimalt 490 mm.)

Til fx modulmål 10x21 har vores ståldøre og trædøre yderkarmmålet (KYM) på 990x2093mm. Højsikkerhedsdøre i samme modulmål (S9-serien) har KYM 990x2090mm.

Daloc S10 kan males i alle vores standardfarver. Ved større bestillinger kan S10 fås i en speciel farve.

Den er mellemgrå, svarende til NCS S 5502-B

Karmlysmål minus det mål, der er angivet for den specifikke dørmodel, f.eks. "når enkeltdøren åbnes 90 grader, går der 45 mm fra karmlysmålet på en S30". Se mere detaljeret information for hver dørs produktfakta.

Nej. Det afhænger helt af udstyrsvalg. Kontakt din sælger for mere information.

Nej

Alle døre er malet i vandbaseret miljøvenlig maling og for at give bedre leveringsparathed fås en række NCS-farver som standard. Andre NCS-farver tilbydes på forespørgsel.

Ja, du kan. Tag fat i din kontaktperson.

Normalt to skjulte og to synlige. Beslag og størrelse på døren kan begrænse. Der er fire placeringer af karmoverføringer som ovenfor, men du kan aldrig vælge mere end tre på samme tid. Døre med fem tapper (S63) kan aldrig have mere end én udenpåliggende karmoverføring.

Ja, begrænset til basisfarverne i henhold til vores hjemmeside. Forskellige laminatplader kan også kombineres. Forskellige farver på a- og g-siden er baseret på prælakeret plade, der har bestemte mål. Dørstørrelse og dørtype kan medføre begrænsninger i farvemulighederne.

Ja. Dog med tab af klassificeringer.

Det er nemt at bestemme, hvordan døren skal hænges. Luk døren. Stå på den side, hvor hængslerne er synlige. Er hængslerne til venstre? Så er det en venstrehængt dør. Er hængslerne til højre? Så er det en højrehængt dør.

Du finder vores EPD-dokumentation og anden vigtig dokumentation på vores downloads-side.

Det afhænger af betingelserne for montagen. Ja, vores sikkerhedsdøre er indbrudsklassificerede til både ind- og udadgående montering.

Nej, det er ikke et produkt, vi tilbyder. Dette skyldes, at hverken brandmodstand eller indbrudssikring kan garanteres med den gamle karmmontage.

Det afhænger af dørtypen. Se den respektive dørs produktark eller tag kontakt til en af vores sælgere, så kan de give dig en mere præcis besked.

Har dobbeltdøren fx modulmål 20x21, passer den bedst i åbningen 2010x2105. Men det afhænger f.eks. af dørmodel. Se den respektive dørs produktarks måletabel eller tal med din kontaktperson.

Nej, det er et tilvalg.

Der skal altid være to skruer, hvor hængslerne er placeret. Derefter styrer klassificeringen antallet (se hver enkelt karms monteringsvejledning).

Korrekt skrue er forskellig afhængigt af vægmaterialet (beton, træ eller stål osv.). Se monteringsvejledningen her for den korrekte monteringsskrue.

Der er en udførlig vejledning til, hvordan du justerer dette i karmens monteringsvejledning. Du kan downloade dem her.

Elastisk blød fuge. Nej.

Korrekt skrue er forskellig afhængigt af vægmaterialet (beton, træ eller stål osv.). Se monteringsvejledningen her for den korrekte monteringsskrue.

Unbrakonøgle størrelse 12 til stålkarme og størrelse 10 ved montering af trækarme. Unbrakonøgle 4 mm til justerbare hængsler.

Ja. Isoleringen skal være udført i brandsikker mineraluld, hvis døren er brandklassificeret.

Nej. Se montagevejledningen til din dørmodels karm for yderligere information om fugning. Du kan downloade dem her.

Se monterings- og betjeningsvejledningen, som du kan downloade her.

Nej, vi tilbyder ikke den service. Vi kan helt sikkert komme med et par anbefalinger af montagefirmaer alt efter region osv. Går du med tanker om at skifte døren i din lejlighed, ejendom eller boligforening, kan du læse mere om det her.

I porøse og dårlige vægge anvendes med fordel en monteringsplade eller monteringsprofil som er en kraftig L-profil. Den sættes fast på væggen, hvor der er befæstelsesmulighed og så monteres dørkarmen i L-profilen. De monteringsprofiler, som Daloc leverer på bestilling, er 3 mm.

Nej, du efterlader din nøgle om morgenen og kommer hjem til en ny sikkerhedsdør - præcis som du ønsker det. Det er ikke sværere end det. Du kan læse mere om dørskift her.

Se den respektive monteringsvejledning for den foreskrevne karmtype, som du kan downloade her. De maksimale vægåbningsdimensioner er angivet der.

Ja, det er ikke noget problem at tilpasse dørstørrelserne til andre mål. Målene i produktinformationen er kun eksempler på nogle standardstørrelser.

Ja, den er testet og certificeret op til brandklasse EI260. Læs mere om vores sikkerhedsdøre her.

Låseklasse 4, for eksempel ASSA 510, 511 og 2500.

38dB. Samme for dobbeltdør. For højere støjreduktion anbefales en ståldør med indfældet mekanisk tærskel, alternativt en stoptærskel.

S200 er en klassificering for varme brandgasser (200°C) og Sa er en klassificering for kolde brandgasser.

Indtil videre er vi aldrig stødt på en ikke-certificeret, altså selverklæret, sikkerhedsdør, der kan opfylde indbrudsklassificeringen. Hvis en producent ikke har tilladt en uafhængig tredjepart, såsom SBSC, at gennemgå og certificere deres produkt, er der ingen, der garanterer, at dørens indbrudssikring er på det rigtige niveau. Vi har valgt at få vores døre certificeret af en tredjepart, fordi vi ser det som en tryghed for kunden og dennes kunder, så de kan være helt sikre på, at de sikkerhedsdøre, der skal monteres i bygningen, lever op til kravene.

Dette afhænger af hvor døren er placeret og hvilke egenskaber, der kræves af døren. Forhør dig hos brandrådgiver, forsikringsselskab, akustiker mv.

En RC2-dør er konstruktionsmæssig en almindelig ståldør eller en massiv dør uden den indbyggede indbrudssikring, der findes i RC3-døre. Derfor er der stor forskel på indbrudssikre døre i RC2 og RC3. Angrebstiden og indbrudsværktøjet, der anvendes i prøven, bestemmes af hvilken risiko, tyven tør tage. Hvis man f.eks. bruger det samme koben som det, der bruges i RC3-testen, kan en RC2-dør brydes op på få sekunder. Læs mere om indbrudssikring her.

Kan du ikke finde et svar på dit spørgsmål?

Vi hjælper gerne.

Døre kan være sværere, end du tror. Der er meget at tage højde for, såsom mål og beslag, regler og klassificeringer, karme og dørtrin. Men hvis du kontakter os, bliver det meget nemmere.