Hver detalje i en Daloc-dør har et formål.

Hvis du som os vil lave døre med et formål, så har du ikke råd til at overlade noget til tilfældighederne.
For at få succes kræver viden og inspiration, nøjagtighed og dedikation. Og en ægte interesse for vigtigheden af detaljer. For du kan ikke gå på kompromis med detaljer, hvis du vil lave døre, der redder liv. 

Hvis du skal gøre noget, skal du gøre det ordentligt.


Daloc blev grundlagt i 1942 af John W Johansson, som plejede at sige: Hvis du skal gøre noget, skal du gøre det ordentligt.

Den holdning har fulgt os lige siden. Og den holdning gør, at man dagligt mødes af døre fra Daloc i hjemmet, i skolen, på arbejdet og i fritiden. Døre, der skaber tryghed og trivsel. Og redder liv.

Der er ingen genvej til den perfekte dør.

Det er ikke så svært at lave en dør. Men at lave en dør, der eksempelvis modstår brand, er kompliceret. At fremstille en dør, der modstår brand, og som heller ikke lukker brandgasser og støj ind, er endnu sværere. Det bliver virkelig avanceret, når den samme dør skal klare alt det og også stoppe indbrudstyve.

Hvorfor er det så svært? Dette skyldes, at hver egenskab, du vil give døren, påvirker de andre. Og de forstærker ikke altid hinanden, som du måske tror. Tværtimod. Lyd og ild kræver for eksempel helt forskellige løsninger.

Endnu flere krav.

Der er også funktionelle krav. Tag for eksempel en arena, hvor dørene skal være åbne, så alle besøgende kan komme ind og ud. Men hvis det begynder at brænde, skal alle branddøre lukke automatisk – bortset fra nogle, der åbnes for evakuering. Derudover skal dørene beskytte mod indbrud om natten og fungere som flugtveje om dagen.

Vi er eksperter i at kombinere den slags modstridende krav. At få detaljer til at arbejde sammen, så alt er helt rigtigt.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
/10
Vi tester vores døre. I tilfælde af brand er belastningen på døren og dens komponenter enorme.
Vi udvikler og konstruerer hver eneste detalje, fordi vi ved, at de gør en stor forskel.
Vi clincher i stedet for at svejse. Det er godt for miljøet, det sparer materialer og energi, og produktionen bliver både renere og mere rationel.
Vi fremstiller stålkarme af højstyrkestål med integreret justerbar endeplade.
Vi bruger skråfasede overfalse og skjulte pladekanter, det har vi gjort siden midten af 1980'erne.
Vi ved, at forskellige krav kræver forskellige detalje-løsninger.
Vi leverer vores stålkarme færdigisoleret med mineraluld fra fabrik med tætningslister indlejret i spor.
Vi laver døre, der tåler det meste. Beskydning stiller høje krav til døren og dens detaljer.
Vi leverer både stål- og trækarme med fabriksmonterede hylstermøtrikker. Det forenkler montering, efterjustering og demontering.
Vi var de første til at bruge vandbaseret maling til både vores stål- og trædøre. Et godt valg for miljøet.

Nogle af alle vores detaljer, der gør en forskel.

En god dør er mere end en firkant, der fylder et hul i en væg. Det er bygget til at beskytte mennesker og ejendom. Og til at fungere fejlfrit år efter år. Det kræver innovative løsninger og sans for detaljer, der nogle gange kan virke ligegyldige.

Vi udvikler hele tiden vores produkter og produktionsmetoder, velvidende at det er de små detaljer, der gør forskellen. Sådan er det med alt, hvad vi laver, hver eneste detalje er omhyggeligt designet og testet til at modstå dagligt slid i lang tid. Og at klare de kræfter, de bliver udsat for, når det virkelig gælder.

5 spørgsmål til Henrik Rosing, produktdirektør hos Daloc.

For den uindviede kan en dør se meget enkel ud. Men Henrik Rosing ved, hvad der kræves for at udvikle en dør, som opfylder alle krav. Og det er langt fra nemt.

Døre, hvor svært kan det være?

- Der er højteknologi selv i lavteknologi. Døre er faktisk svære, selvom det ser let ud. Der er lovkrav, der påvirker vores produkter i forhold til brandmodstand, brandgastæthed og støjreduktion. Og kravene varierer alt efter, hvor dørene skal bruges. Det er komplekst og her er vi med til at drive udviklingen.

- Så er der forskellige standarder for en række ejendomme, som vi skal tage højde for, for eksempel indbrudssikring, lufttæthed og U-værdi.

Hvad er Daloc særlig god til?

- Vi er gode til at skabe døre med ydeevne på flere områder. Tag for eksempel brandmodstand, her skal man bryde kuldebroerne og så må man ikke bruge for meget metalplade. Men når det kommer til indbrudssikring - jo mere metalplade du har, jo bedre. Og vil du mindske støjen, skal du helst ikke bruge bestemte materialer og former.

- At få alt dette samlet i en enkelt dør til en attraktiv pris er en kæmpe udfordring. Det er det, vi er gode til – at kombinere modstridende krav.

Hvordan udvikler man en dør?

- Daloc har et udviklingscenter med en række ingeniører, der udvikler, bygger prototyper og tester. Det er en lang proces at skabe en ny dør. For det første skal den være designet til at blive fremstillet og produceret rationelt. For det andet skal den testes, så den lever op til alle krav.

- Der er mange tests, der skal udføres for at tjekke indbrudssikring, lyddæmpning, brandmodstand og brandgastæthed, før døren er certificeret og klar til fremstilling. Og så skal den jo også se godt ud.

Hvor vigtige er detaljerne?

- Det er de små detaljer, der gør forskellen. Det er dybt forankret i vores virksomhed, at vi ønsker, at det skal være gode ting. Det er en værdi i sig selv. Tag for eksempel karmtræ i en trædør. Der bruger vi tykkere træ end andre gør. Det er ikke synligt udefra, men det gør at døren holder længere.

- En anden detalje, som man ikke tænker over, men som gør en stor forskel, er, at vi isolerer vores stålkarme allerede på fabrikken. Så ved vi, at det er gjort rigtigt og samtidig gør vi det nemmere for bygherren.

- Så skiftede vi svejsning ud med clinching, og det har mange fordele. Det er godt for miljøet, fordi vi sparer materialer og energi. Desuden er fremstillingen både renere og mere rationel, fordi vi ikke skal svejse. En anden fordel er, at overfladelaget ikke påvirkes negativt.

- Sådan er det med alt, hvad vi laver, hver detalje er vigtig, det kommer man ikke bort fra. Det skal være holdbart, det skal være gode ting.

Står Daloc bag mange innovationer?

- Ja, den liste er lang. En af de seneste er ståldøre, der har en mekanisk tætningstærskel integreret i dørbladet, det har ikke eksisteret før. Vi har også opgraderet konstruktionen af vores trædøre med tætningstærskel, og udviklet en meget økonomisk overkommelig løsning. God til fx ældreboliger, hvor man har høje støjkrav og ikke kan have almindelige tærskler. Det kan virke som en triviel detalje, men der lå meget arbejde bag den løsning.

- Kigger man længere tilbage, revolutionerede vi dørmarkedet i 80'erne, da vi udviklede en ståldør med så høj finish, at den passede ind i hyggelige miljøer. Konstruktionen er stadig målestok for ståldørsdesign den dag i dag.

- En anden nyskabelse var at udvikle stålkarmen, så tætningslisten kan indlejres i et spor i stedet for at blive limet. Et andet eksempel er stål- og trækarme med fabriksmonterede hylstermøtrikker, så du nemt kan samle og justere dørene, og selvfølgelig afmontere dem.

- Vi var også de første i branchen til at bruge vandbaseret maling til både vores stål- og trædøre, hvilket er godt for miljøet. Der er mange flere eksempler.

Dørenes livscyklus.

Vores døre er fremstillet på en miljømæssigt bæredygtig måde til at gøre gavn på forskellige måder, for eksempel ved at stoppe brande, støj og indbrudstyve.

De er også lavet til at holde. Det er ikke ualmindeligt, at vores ståldøre overlever den bygning, de står i, og så kan de genbruges. Og derefter kan 97 pct af materialerne genbruges.

Vi hjælper gerne.

Døre kan være sværere, end du tror. Der er meget at tage højde for, såsom mål og beslag, regler og klassificeringer, karme og dørtrin. Men hvis du kontakter os, bliver det meget nemmere.