Hvad der generer danskerne mest fra trappeopgangen.

Råbende børn, mados, rygning, gøende hunde… Der er mange ting i trappeopgangen, som kan virke generende, når man bor i lejlighed. Spørgsmålet er dog, hvad der er værst?

For at besvare spørgsmålet har vi gennemført en undersøgelse blandt mere end 100 danskere. De blev bedt om at angive de tre ting, som irriterer dem mest.

Her kommer resultatet:

Smækkende døre 53,8%

Ikke uventet ligger forstyrrende lyde øverst. Det, som generer allermest, er døre i opgangen, som bliver smækket i. Du har ligget og sovet og bliver så vækket af naboens dør. Eftersom det i forvejen runger meget i en trappeopgang, er denne lyd normalt meget tydelig.

Tobaksrøg 47,1%

Færre og færre ryger, og derfor kan det ikke undre, at tolerancetærsklen er blevet lavere. Det afspejler sig også i resultatet. Tobaksrøg, som trænger ind i lejligheden fra trappeopgangen, er den faktor, som generer næstmest i undersøgelsen.

Støj 41,2%

Støj og larm i trappeopgangen høres ofte ind i lejligheden. Over 41% føler sig generede af det.

Råben og skrigen 28,6%

Råben og skrigen i trappeopgangen – måske fra nogen, som er på vej hjem fra en fest – generer mange. Hvis man ligger og sover, skal der ikke meget til at forstyrre nattesøvnen.

Højrystede børn 20,2%

Når børn er på vej i skole eller daginstitution om morgenen, kan lydniveauet let blive højt i opgangen. Råben og legen høres ind i naboernes lejligheder. Kender du den situation? Det gør mere end 20% af de adspurgte.

Mados 19,3%

Det generer mange, når kraftig lugt trænger ud fra naboens lejlighed. En af de mest markante lugte er mados. Næsten 20% synes, at det er irriterende.

Gøende hunde 15,1%

Det er ikke kun højlydte mennesker, som virker generende. Også vores firbenede venner skaber irritation. Gøende hunde i opgangen kommer ind på 7.-pladsen.

Lyde fra elevatoren 5,0%

Elevatordøre, som åbnes og lukkes. Lyde fra elevatoren, når den starter og stopper. Det kan være generende, især hvis du bor tæt på elevatoren. 5% finder det irriterende.

Næsten halvdelen af deltagerne i undersøgelsen synes, at der kommer for mange lyde og for meget lugt ind gennem lejlighedsdøren.

Mange bliver helt unødvendigt forstyrret inde i deres lejlighed. Når dørene til lejlighederne udskiftes, er det en effektiv måde at skabe en bolig med mere trivsel. En sikkerhedsdør fra Daloc beskytter mod lyde og lugt fra opgangen, fordi den er udstyret med effektive tætningslister og er isoleret med mineraluld og indvendige lydabsorbenter. Den kraftige og formstabile konstruktion yder desuden beskyttelse mod brand, giftige brandgasser og indbrud.

Sikkerhedsdør til din bolig, forening eller ejendom?

En sikker investering for dig og dine projekter - og for alle dem, der skal bo bag den.

Vi hjælper gerne.

Døre kan være sværere, end du tror. Der er meget at tage højde for, såsom mål og beslag, regler og klassificeringer, karme og tærskler. Men hvis du kontakter os, bliver det meget nemmere.